Fysik

tryk og krafter

11. april 2015 af MM2300 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med denne her opg:

opg er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af Heptan

Hvis vektorerne peger i samme retning kan du lægge kræfterne sammen. Hvis de peger i modsat retning skal du trække kræfterne fra hinanden.

Fx

a) Fres = 1,0 N + 1,5 N = 2,5 N          (retning mod højre)

b) Fres = 1,2 N - 0,8 N = 0,4 N           (retning mod venstre)


Svar #2
11. april 2015 af MM2300 (Slettet)

TAAAAK, men hvad emd når de peger op - og nedad? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2015 af Soeffi

Indsætter billede.


Svar #4
11. april 2015 af MM2300 (Slettet)

Kunne du svare på det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2015 af Heptan

Ja, så skriver du, i hvilken retning den resulterende kraft peger.

Det er en god idé at sørge for at den resulterende kraft er positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2015 af Soeffi

#2

TAAAAK, men hvad emd når de peger op - og nedad? 

Hvis den resulterende kraft er f.eks. 25 N og peger opad, svarer du: Den resulterende kraft er 25 N og peger opad - sværere er det ikke.

Hvis du vil bruge fortegn må du udtrykke det som vektorer:

\overrightarrow{F}=\begin{pmatrix} 0\\ 25 \end{pmatrix}N

hvilket betyder, at kraften er 25N i y-aksens posiive retning, der her forudsættes at være opad.


Svar #7
11. april 2015 af MM2300 (Slettet)

Mange tusinde tak for din store hjælp!! Jeg har forstået det nu ;)


Skriv et svar til: tryk og krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.