Matematik

Talgåde

11. april 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan vedhæftede talgåde løses?

Jeg har set den længe på nettet nu og kan ikke selv finde en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af mette48 (Slettet)

Har du læst det der står nederst på siden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2015 af Heptan

Nej.

Summen af tre ulige tal er et ulige tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg tænker da, at man skal seperere dem som, f.eks.:

1,3

3,5

7,9

11,13

og 13,5

Hvis man bruger disse tal, vil jeg tro, at det er muligt, at det vil give 30?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Eller man kunne jo skrive følgende:

i boks 1: (15)

i boks 2: (5)

i boks 3: (13-3)

Herved har man jo udfyldt boksene.

Det ville jeg aldrig gå op, hvis man bare skrev de givne tal for sig i boksen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2015 af Heptan

#3

De fleste engelsktalende lande bruger punktum istedet for komma, jeg ved ikke om Indien gør det, men det vil jeg gætte på?

Der står at man skal bruge det, som står i parentesen, og operationer som plus, minus osv. er ikke angivede...

Alternativt kan man gøre brug af parenteser, fx kan man i en boks skrive 3(7), underforstået 3 · 7, men parenteserne syntes ikke at være en del af deres liste, da de ikke er seperarerede fra tallene med komma ... det er virkelig et spørgsmål om hvordan man fortolker opgaven.

I opgaven står der jo netop: "CAN YOU SOLVE THIS?" ... Det er et ja/nej spørgsmål og svaret er nej ...


Svar #6
11. april 2015 af UG124 (Slettet)

#5

Så gad jeg godt at vide, hvordan Gaurav Agarwal løste talgåden. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2015 af Bookeater

Jeg synes det er sjovt, at gåden er stillet op som den er. Alle andre steder jeg har set den, har der været fire boxe man kunne putte tal i - og så kunne man jo fx sige 9+11+3+7. Men den du har et billede af, kan ikke gå op!


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. april 2015 af Heptan

#6 Måske på samme måde som jeg har løst den? At bevise at en problemstilling er helt uløselig er også en kunst ... det er der mange matematikere der gør. Istedet for at teste alle 512 kombinationer kan man jo med matematik vise at det er umuligt, og i mere komplicerede problemstillinger kan det være meget kompliceret, da det oftere er nemmere at vise at noget har en løsning, end at det ikke har.

Eller også er det en hoax, som aldrig har været til UPSC eksaminen. Man skal ikke tro på alt hvad man ser på 9gag.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2015 af SuneChr

[3!] + [9] + [15] = 30


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. april 2015 af Heptan

#9 Det er jo også en operation. 3! = 6, som ikke er blandt tallene.

Her er min elegante løsning: Brug 7-talssystemet (eller dit favorittalsystem), og udnyt at tallet 30 har værdien 21 i 10-talssystemet. Heraf indsættes

6 + 6 + 12 = 30


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2015 af Soeffi

#10

Måske: 911 + 911 + 1111 = 3010


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2015 af Heptan

 Hvorfor skifte system?

911 + 1111 + 1111 = 3011


Skriv et svar til: Talgåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.