Matematik

kvadratrods sætning

15. april 2015 af madmil (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har et rimelig simpelt spørgsmål.

(0,5x+3)^2
giver det

0,5x^+3^2+3x

eller

0,25x^2+3^2+3x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2015 af Toonwire

Det sidste:

 \frac{1}{4}x^2+9+3x


Svar #2
15. april 2015 af madmil (Slettet)

kan du forklare hvorfor :)


Svar #3
15. april 2015 af madmil (Slettet)

nvm, jeg har luret der ;) tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. april 2015 af Toonwire

#2

Sagtens :)
 

Man benytter kvadratsætningen for en sum:

(a+b)^2=(a+b)(a+b)=a\cdot a+a\cdot b+b\cdot a~+b\cdot b=a^2+b^2+2ab

I dit tilfælde:

\left(\frac{1}{2}x+3\right)^2=\left(\frac{1}{2}x\right)^2+3^2+2\cdot\frac{1}{2}x\cdot 3=\frac{1}{4}x^2+9+3x


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2015 af Soeffi

Du har at a=(0,5x) og ikke kun x.


Skriv et svar til: kvadratrods sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.