Matematik

isolere

21. april 2015 af kasperknap (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at isolere disse to udtryk ?? hvis muligt også trinnene ? :s er ikke lige den bedste til sådan noget. Og der er tale om 4 variable.

3x^\frac{1}{2}+2(\frac{4w^2*x}{9v^2})^\frac{1}{2}=p      , Isolere x her

3(\frac{9w^2*y}{4v^2})^\frac{1}{2}^+2y^\frac{1}{2}=p          , isolere y her


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

I den første får man

        x1/2 · (3 + 2·2w/(3v)) = p

        x = p2 / (3 + 4w/(3v))2

        x=\left [ \frac{p}{3+\frac{4w}{3v}} \right ]^{2}

I den anden opgave får man

        y1/2 · (2 + 3·3w/(2v)) = p

        y = p2 / (2 + 9w/(2v))2

        y=\left [ \frac{p}{2+\frac{9w}{2v}} \right ]^{2}


Svar #2
21. april 2015 af kasperknap (Slettet)

Jeg takker, prøvede selv i hånden men det gik ikke lige helt så godt, og CAS lommerregner virker slet ikke :s. Men er glad for hjælpen.


Skriv et svar til: isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.