Matematik

Statistik

30. april 2015 af omarbashir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Vil i hjælpe mig videre i denne opgave, for jeg har ingen idé om hvordan den skal løses

Et observationssæt er bestemt ved sin hyppighedsfordeling:

X 5 6 7 8 9 10 y

Hyppighed 2 2 3 4 5 3 2

Bestem y, så variansen er 3,6326.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af LeonhardEuler

X:                   5   6   7   8   9   10   y

Hyppighed:    2   2   3   4   5    3    2

Isoler da y i ligningen

Var(X) = E(X2)  - (E(X))2


Svar #2
30. april 2015 af omarbashir (Slettet)

#1

X:                   5   6   7   8   9   10   y

Hyppighed:    2   2   3   4   5    3    2

Isoler da y i ligningen

Var(X) = E(X2)  - (E(X))2


Det kan jeg ikke helt følge dig i.. Jeg vil sagtens kunne udregne frekvensen (udfra værdierne i hyppigheden), men ikke middelværdien, da jeg så vil mangle en ukendt. Og middelværdien skal jeg jo bruge til formlen, du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2015 af LeonhardEuler

Isoler nu y

Var(X) = E(X2)  - (E(X))2

3,6326=\frac{2\cdot 5^2+2\cdot 6^{2}+3\cdot 7^2+4\cdot 8^2+5\cdot 9^2+3\cdot 10^2+2\cdot y^2}{2+2+3+4+5+3}-\left ( \frac{2\cdot 5+2\cdot 6+3\cdot 7+4\cdot 8+5\cdot 9+3\cdot 10+2\cdot y}{2+2+3+4+5+3} \right )^23,6326=\frac{1230 +2\cdot y^2}{19}-\left ( \frac{150 +2\cdot y}{19} \right )^2=\frac{1230 +2y^2}{19}-\frac{(150 +2y)^2}{19^2}


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.