Matematik

Find dækningsbidrag

30. april 2015 af ninjaman1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har virkelig brug for hjælp til denne opgave, jeg kan ikke huske formlerne. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2015 af nymannjakobsen (Slettet)

I opgave a) får du givet funktionen for dækningsbidraget, som er db(x)=-0.15x^2+1800x,0\leq x\leq 14000, hvor x er afsætning af varen pr. stk.

Vi bliver bedt om at bestemme dækningsbidraget af 2800 stk.

Så vi sætter blot 2800 ind på x's plads, sålededes:

db(2800)=-0.15*2800^2+1800*2800, se om du ikke selv kan regne følgende ud vha. lommeregneren :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

I b) bestemmer man toppunktet for 2.-gradspolynomiet

        db(x) = -0,15x2 + 1800x = -0,15x·(x - 12000) .

Benyt, for eksempel, at toppunktets x-koordinat er præcis midt mellem de to rødder.


Skriv et svar til: Find dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.