Fysik

Henfaldsloven og halveringstid

05. maj 2015 af stropper (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Hvad er den fysiske betydning af konstanterne A og C.

2. Benyt forskriften til at bestemme halveringstiden for gammehenfaldet. Sammenlign med tabelværdien og beregn den relative afvigelse.

3. At vi har set bort fra baggrundsstrålingen, er en lille fejlkilde. Hvilken betydning har dette for den målte værdi af halveringstiden. Bliver den for stor eller for lille? Begrund.

Er der en der kan hjælpe med denne opgave? Grafen og forskrift er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Henfald.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af mathon

                 N(t)=C\cdot e^{-kt}\; \; \; \; \; \; \; \; \; C,k>0

                 C=N_0

                  k=\frac{\ln(2)}{T_\frac{1}{2}}


Svar #2
05. maj 2015 af stropper (Slettet)

#1

Kan du uddybe lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2015 af mathon

For aktiviteten
                             A=k\cdot N

                             A(t)=k\cdot N(t)=k\cdot N_0\cdot e^{-kt}= A_0\cdot e^{-kt}


Svar #4
05. maj 2015 af stropper (Slettet)

Så jeg indsætter A og C-værdierne i ovenstående formel? Hvad er betydingen af disse? 

Er A hældningskoefficienten og C startværdien for strålingen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2015 af mathon

A er aktiviteten.


Svar #6
05. maj 2015 af stropper (Slettet)

Okay og jeg havde så ret i C-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2015 af mathon

eller noteret:

                             A(t)=k\cdot N(t)=k\cdot N_0\cdot e^{-kt}= C\cdot e^{-kt}


Svar #8
06. maj 2015 af stropper (Slettet)

Men skal jeg i udregningen tage højde for de +/- der står i det vedhæftede billede?


Skriv et svar til: Henfaldsloven og halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.