Kemi

Beregning af bølgelængde ud fra Dissociationsenergi

06. maj 2015 af sejereje91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

får stilt følgende spørgsmål:

Dissociations energien, D_0, for I_2 er 1.54338 eV. Hvilken bølgelængde skal lys have for at kunne
dissociere I_2 i den elektroniske og vibrationelle grundtilstand således at I fragmenterne (i den elektroniske grundtilstand) hver får en fart på 1000 m/s (dvs.internuklear fart = 2000 m/s).
 

Er det noget med Birge-Sponer plot eller hvordan? kan slet ikke se hvilket udtryk jeg skal bruge for at se dette pga. den hastighed.

Hilsen en frustreret studerende


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af Heptan

Kan man ikke bare bruge Ekin = ½mv2 ?


Svar #2
06. maj 2015 af sejereje91 (Slettet)

Hvor i det udtryk har du bølgelængden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af Heptan

Ikke noget sted, den beregner du jo med λ = hc/ΔE

Til den kinetiske energi skal du så lægge ioniseringsenergien til. Husk at der er to atomer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2015 af mathon

1,54338 eV = 2,47277•10-19 J

m(I) = 129,90 u = 2,10723·10-25 kg


            \lambda =\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{1,54338\; eV}=803{,}329\; nm

             \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_{samlet} =\left ( 2{,}47277\cdot 10^{-19}\; J \right )+2\cdot \left ( \frac{1}{2}\cdot \left ( 2{,}10723\cdot 10^{-25} \; kg\right ) \cdot \left ( 1000\; \frac{m}{s} \right )^2 \right)=4{,}58\cdot 10^{-19}\; J=2{,}85861\; eV


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2015 af Heptan

Skal bølgelængden så ikke være

            \lambda =\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{2,85861\; eV}


Skriv et svar til: Beregning af bølgelængde ud fra Dissociationsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.