Matematik

Integralregning

08. maj 2015 af GunnerHansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp! 

Jeg har en opgave om integralreging som jeg ikke kan løse.

Er der nogle der kan hjælp???

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2015 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede med opgaven, det gør det lidt nemmere,
hvis man gerne vil hjælpe dig med din problemstilling.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2015 af aaaaaz (Slettet)

 \int_{a}^{b}f(fx)dx 

Det ovenstående inegral svarer til arealet af under grafen for f(x) i intervallet hvis  [f(fx)]  er positiv i intervallet  [x=[a,b]] .

-\int_{a}^{b}f(fx)dx.

Det andet inegral svarer til arealet af under grafen for f(x) i intervallet hvis  [f(fx)]  er negativ i intervallet  [x=[a,b]] .

Derfor må integralet i a) være lig med -20, i b) må det være 1 og i c) må det være -10. I d) lægger du integralerne sammen så integegralet i d) er -99


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2015 af PeterValberg

#2 du mener vist -29 i spg. d)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. maj 2015 af Soeffi

#0. Du skal bruge reglen om opdeling af integraler:

\int_{a}^{b}f(x)dx=\int_{a}^{c}f(x)dx+\int_{c}^{b}f(x)dx

Derudover skal du bruge reglen om, at integralet er lig arealet mellem kurve og x-akse, når kurven er over x-aksen og minus arealet, når kurven er under.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2015 af aaaaaz (Slettet)

Beklager min fejltagelse. Naturligvis mente jeg -29


Svar #6
08. maj 2015 af GunnerHansen (Slettet)

Nåååår, nu er jeg med. Så er opgaven ikke så svær.

Bliver opgave c) ikke -20+1=-19 ???


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2015 af aaaaaz (Slettet)

#6

Nåååår, nu er jeg med. Så er opgaven ikke så svær.

Bliver opgave c) ikke -20+1=-19 ???

Det er godt at du selv er vågen når vi andre ikke er! ;) Det var lidt af en brøler, jeg kiggede ikke ordentligt efter og regnede med at du først skulle finde M1, M2 og M3. Men du har helt ret! Det er nemlig -19


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.