Matematik

Sammenhæng mellem x og f(x) i potensfunktion (talrække)

10. maj 2015 af MarkAMS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har fået spørgsmålet nedenunder, men har ingen idé om hvordan det skal gøres:

Vis ved hjælp af en talrække at der findes en sammenhæng mellem x og f(x) i en potensudvikling.

Håber der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af Krable (Slettet)

Det er en lidt mærkelig opgave. Men kig på talrækken

1,8,27,64,450 osv. Vi kan altså prøve at beskrive denne række som en funktion. Dvs den

skal opfylde: f(1)=1,f(2)=8, f(3)=27, f(4)=64,f(5)=450 osv.

Man ser da at den funktion er på formel f(x)=x^3. Ud fra hvordan du finder opgaven ville jeg nok finde frem til det funktions udtryk vha. regression på din lommeregner.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem x og f(x) i potensfunktion (talrække)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.