Matematik

Integralregning

10. maj 2015 af javad1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem det bestemte integral integral 2 over 3   (3x^2)/(x^3-7)dx.

Jeg har bestemt t til at være x^3-7

dt/dx=3x^2

så kan jeg ikke mere


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af LeonhardEuler

Du skal bestemme værdien af det bestemte integral

\int_{3}^{2} \frac{3x^2}{x^3-7}\ dx

Benyt da sub:    t = x3 - 7 ⇔ dt/dx = 3x2 ⇔ 1/3x2 • dt = dx 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2015 af mathon

\textup{d}t=3x^2\textup{d}x

            \int_{2}^{3}\frac{3x^2}{x^3-7}\, \textup{d}x=\int_{2}^{3}\frac{1}{x^3-7}\, 3x^2\, \textup{d}x=\int_{1}^{20}\frac{1}{t}\, \textup{d}t


Svar #3
10. maj 2015 af javad1 (Slettet)

hvordan kommer man frem til de nye værdier altså integralet af 20 over 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2015 af mathon

substitution af grænserne
                                           u(2)=2^3-7=1

                                           u(3)=3^3-7=20


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.