Matematik

funktion ud fra areal

14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

i a) nogen der kan se hvordan en funktion kan bestemmes hvis kun grænserne og arealet er bestemt?

I b) forstår jeg slet ikke hvad der menes. Der er to arealer hvorfra man kender den ene men ikke den anden?

Vedhæftet fil: areal.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2015 af Therk

a) Du skal ikke finde funktionen. Du skal finde integralet over funktionen mellem 1 og 4. Hint: Hvad beregner man vha. bestemte integraler?

b) Hint: M_3 - M_2 = -1. Dit svar skal inkludere hvorfor det er rigtigt, så prøv at tænke over det. Ellers så sig til.


Svar #2
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

Forstod ikke hvad du mener med a)
Og i b) kan ikke se hvorfor det er rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2015 af Therk

Et integrale beregner et areal under en kurve. Grænserne 1 og 4 i det første integrale fortæller hvor fra og hvor til.

Det betyder at

\int _1 ^4 f(x)\, \mathrm dx

er lig med arealet under f mellem 1 og 4. Og hvad er det areal lig med?

Samme fremgangsmåde for det andet integrale i a).

b): Løs først a) og se så om det giver mening.


Svar #4
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men det er allerede opgivet hvad arealerne er. Skal de så bare lægges sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2015 af Therk

Ja, lige præcis. Opgaven går netop ud på at realisere det!


Svar #6
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

Okay, er der en integral regel for det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2015 af Therk

Jeg tror, du vil få en del ud af at læse kapitlet i din bog om det. Et integrale er netop arealet mellem en kurve og førsteaksen (x-aksen).

Her, fra Wikipedia, kan du se en illustration af hvad det er vi approksimerer vha. integralregning. Du kan tænke på det som at vi lægger arealer sammen, hvor vi har inddelt x-aksen i uendeligt mange smalle søjler. Hvis et areal ligger under x-aksen, så trækkes det fra.

Se fx her hvordan det bliver bedre og bedre, når vi bliver mere nøjagtige. Integraletegnet er den fineste inddeling, vi kan lave. Notér igen at under x-aksen trækkes arealet fra.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2015 af SuneChr

Man har, for nemheds skyld er integranden udeladt, da det er den samme funktion

\int_{1}^{4}+\int_{4}^{7}+\int_{7}^{10}=\int_{1}^{10}  og dermed

     7      - 5      + M3

1)      \int_{1}^{4}=7                           \int_{1}^{7}=\int_{1}^{4}+\int_{4}^{7}

2)     \int_{4}^{10}=\int_{4}^{7}+\int_{7}^{10}=\, - 1


Svar #9
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

er det indskudsreglen?


Svar #10
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

altså er opgave a) men grænsen fra 1 til 4 bare 7?

og fra 1 til 7 er det 2?


Svar #11
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

og fra 4 til 10 er det arealet 4.


Skriv et svar til: funktion ud fra areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.