Matematik

gennemsnitfart

16. maj 2015 af 7klasse (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa! jeg har et spørgsmål Her jeg gerne vil have hjælp til!

Han vil vide om han kan svømme hurtigere end han normalt går:

Hans bedste tid i 100 m crawl er 57,6 sekunder, og han ved, at han normalt går ca. 5 km/t.

Er det så: 100*60*60/57,6*1000=6,25

Forstår bare ikke hvorfor man skal gange med 60 2 gange og hvorfor man skal gange med 1000 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2015 af Stats

1 km = 1000 m
1 t = 60 minutter

Han går derfor: 5·(1000 meter / 60 minutter) = 83,33 meter/minut

57,6 sekunder = 60/57,6 minutter = 0,96 minutter

Han svømmer da: 100 meter / 0,96 minutter = 104 meter/minut

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2015 af mathon

                 5\; \frac{km}{t}=5\cdot \frac{1000\; m}{3600\; s}=\frac{5000\; m}{3600\; s}=\frac{100\; m}{\mathbf{\color{Red} 72\; s}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2015 af mathon

                         \begin{array} {|c|c|c|} &sv\o mning&gang\\ \hline gennemsnitsfart&1{,}74\; \frac{m}{s}&1{,}39\; \frac{m}{s} \end{array}


Svar #4
17. maj 2015 af 7klasse (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: gennemsnitfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.