Fysik

energi og effekt

19. maj 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med opgave a) ? formlerne der kan anvendes er også vedhæftet.. problemet er bare at strømmen I forekommer mange gange..

Vedhæftet fil: energi og effekt.PNG

Svar #1
19. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

formler:

Vedhæftet fil:formler.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2015 af peter lind

Brug Ohms lov


Svar #3
19. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

U = R * I
?? Men hvorfor må den bruges i denne sammenhængen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2015 af peter lind

Den lov gælder for alle strømkredse


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2015 af anonym000

Se situationen som at der sidder to resistorer Ry og Ri i en serieforbindelse, og den totale resistans vil så være Rtot=Ry+Ri. Du kan så beregne strømstyrken via U0=Rtot*I

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2015 af anonym000

Jeg havde ikke set dine vedhæftet formler. Du skal have fat i den øverste formel. Divider ligningen med I på  begge sider, og du ender med en formel magen til den som du vil kunne udlede ved at sammenfatte de to formler jeg skrev i #5.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2015 af mathon

a)
               I=\frac{U_o}{R_i+R_y}


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2015 af mathon

b)
              P_{kreds}=\frac{{U_{o}}^{2}}{R_i+R_y}


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2015 af mathon

c)
             P_y=\frac{R_y}{(R_i+R_y)^2}\cdot {U_{o}}^{2}

             P_i=\frac{R_i}{(R_i+R_y)^2}\cdot {U_{o}}^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2015 af mathon

d)
             E_{kreds}=P_{kreds}\cdot t


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2015 af mathon

e)
             E_{y}=P_{y}\cdot t

             E_{i}=P_{i}\cdot t


Skriv et svar til: energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.