Matematik

Dividere!

20. maj 2015 af nicoline443 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Jeg kan ikke lige finde ud af hvordan jeg skal regne denne her opgave i hovedet?
Opgaven: 98kr af 350kr i procent.

Jeg ved at formlen er 98:350 * 100

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne den i hovedet? Det er nemlig til en færdighedsprøve ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af Therk

Kan du dividere 98 : 35?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2015 af Therk

I så fald er det nemlig rigtig nemt derfra, da resten er "komma-manipulation". At dividere med 350 er det samme som at dividere først med 35 og derefter med 10; og gange/division med 10 er bare at flytte komma.

98:35 = 2{,}8

og det skal så divideres med 10. Altså

98:350 = 0{,}28

Og så skal det så igen ganges med 100 (...)

98:350\cdot 100\% = 28 \%


Svar #3
20. maj 2015 af nicoline443 (Slettet)

Ved ik helt hvordan man gør ??

Svar #4
20. maj 2015 af nicoline443 (Slettet)

Hvordan regner du 98:35 i hovedet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2015 af Therk

Det udregner du da på et papir til en færdighedsprøve.

\begin{align*} 98&:35 = {\color{green}2}{\color{red}{,}}\color{blue}8 \\ \underline{ \color{green}70} \\ 28&{\color{red}0} \\ \underline{\color{blue}28}&\underline{\color{blue}0} \\&0\end{align*}

Jeg ved ikke hvordan du har lært at dividere - ovenstående er hvordan jeg lærte det i folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2015 af Toonwire

\\ 98:35=2~~~~~~~(\text{heltals division})\\ 98~\text{mod}~ 35 = 28\\ 28:35=0~~~~~~~(\text{heltals division})\\ 280:35=8~~~~~~(\text{heltals division})\\ 280~\text{mod}~ 35 = 0\\

Hvis heltalsdivisionen evaluerer til 0, gør det igen, men hvor du sætter et 0 bag på. Hvis dette er tilfældet sættes et komma i dit resultat. Den nye heltalsdivision gør brug af resten.
Du er færdig når resten er lig 0.

Resultatet er resultatet er samtlige ikke nuller ved heltalsdivisionen: 2,8


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2015 af Therk

Havde du lært notationen

98 \mod 35

i 8. klasse, Toonwire?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2015 af Toonwire

Min fejl, det tvivler jeg på jeg havde.

Beklager..


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2015 af Therk

Hehe, det er da intet problem! Jeg tror nu nok oftest, at det sværeste er at være på modtagerens niveau, når man skal lære fra sig!


Svar #10
20. maj 2015 af nicoline443 (Slettet)

Mange tak!!

Skriv et svar til: Dividere!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.