Fysik

Bevægelse m. luftmodstand

22. maj 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og kigger på et gammelt forsøg om luftmodstand, jeg aldrig fik lavet udregninger til, og har brug for lidt hjælp.

I en graf med kraften F som funktion af v2 hvad er her hældningskoefficienten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2015 af hesch (Slettet)

F(t) = k * v(t)2             =>

dF(t)/dt = 2k * v(t)

Det er måske ikke det du mente, men hvad mener du så ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2015 af peter lind

Hvis grafen er en ret linje får man at kraften  er givet ved F = k*v2 som angivet i #1. Du har sandsynligvis skulle eftervise denne lov i et forsøg. k er så igen afghængig af egenskaber ved legemet og det medium, det bevæger sig igennem. For legemet er det form og ruhed der påvirker k, For mediet er det afhængig af viskositeten som igen er løst sagt et mål for hvor tykflydende, det er


Skriv et svar til: Bevægelse m. luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.