Matematik

Faktorisering nulregel

28. maj 2015 af tswift (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ekstrema for en funktion af højeregrad.
 

jeg har fundet nulpunkter og mangler nu ekstrema funktionen er: 4x^2-5x^4-23x^3+6x^2
Jeg har fundet f'(x) = 20x^4 - 20x^3 - 69x^2 + 12x 

Jeg ved jeg skal bruge nulreglen men jeg har ingen idé om hvordan jeg skal gøre...
Er der en der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2015 af peter lind

Sæt x ud foran en parentes. Så får du reduceret til at løse en 1. og 3. grads ligning.

Skal der ikke stå 4x5 i det første led i funktionsudtrykket ?


Svar #2
28. maj 2015 af tswift (Slettet)

Jo du er helt korrekt! Det er en fejl.


Svar #3
28. maj 2015 af tswift (Slettet)

#1

Sæt x ud foran en parentes. Så får du reduceret til at løse en 1. og 3. grads ligning.

Skal der ikke stå 4x5 i det første led i funktionsudtrykket ?

Hvis det ikke er for besværligt har du mulighed for at vise mig hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2015 af peter lind

20x4 - 20x3 - 69x2 + 12x = x( 20x3 - 20x2 - 69x + 12)


Svar #5
28. maj 2015 af tswift (Slettet)

#4

20x4 - 20x3 - 69x2 + 12x = x( 20x3 - 20x2 - 69x + 12)

Tak !


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2015 af PeterValberg

#0 En sådan opgave vil man (i dag) typisk løse vha. CAS-værktøj.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Faktorisering nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.