Kemi

Syre baser

31. maj 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

Har fået udleveret et spørgsmål, som siger: Redegør for opdelingen af syrer i stærke, middelstærke, svage og meget svage syrer. 

Hvad kan man redegør her? 

Og efter det skriver han. Kom ind på syrestyrkekonstanten, Ks og på pKs. 

Det samme her... Hjælp tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2015 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2015 af mathon

Når for ioniseringsgraden \alpha i demivand \alphafor en monohydron 1 M syre

             \alpha =100\%                        er syren stærk

             55\%< \alpha < 100\%         er syren middelstærk

             1\%< \alpha < 55\%              er syren svag

             0,001\%< \alpha < 1\%       er syren meget svag

             \alpha < 0{,}001\%                    er syren yderst  svag


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2015 af mathon

mere præcist:
.
Når \alphafor en monohydron syre
         pK_s<-1{,}74                er syren stærk

         -1{,}74<pK_s<4        er syren middelstærk

         4<pK_s<10               er syren svag

         10<pK_s<15{,}74       er syren meget svag

         pK_s>15{,}74                 er syren yderst svag


Svar #4
31. maj 2015 af UchihaItachi

Vi har ikke haft om ioniseringsgrad.. Kan man redegøre det på en anden måde...


Svar #5
31. maj 2015 af UchihaItachi

Er syren ikke stærk hvis dens pKs er mindre end 0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2015 af Heptan

En syre er stærk hvis den er stærkere end H3O+, forkortet H+. Lad os beregne hvor stærk "H+" er, ved at betragte rent vand med pH = 7:

H_2O\rightleftharpoons H^++OH^-

Opstiller vi ligevægtsloven har vi:

K_v=\frac{[H^+][OH^-]}{[H_2O]}

Man kan vise at [H+][OH-] = 10-14 M2 og [H2O] = 55,5 M ... heraf fås

pK_v=-\log \left ( \frac{[H^+][OH^-]}{[H_2O]} \ \textup{M}^{-1}\right )=\mathbf{15,74}

Man kan måle eksperimentelt at pKa + pKb = 14 ved 25 ºC, og heraf fås

\\ pK_s(H_3O^+)=\mathbf{-1,74} \\ \\ pK_b(OH^-)=\mathbf{-1,74}


Skriv et svar til: Syre baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.