Kemi

Syrestyrke

31. maj 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

En syrer med en meget Ks-værdi reagerer næsten ikke med vand. Hvis det er en stor ks-værdi regerer den meget godt. Hvorfor egentlig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2015 af mathon

…fordi for middelstærke og svage monohydrone syrer
    med ioniseringsgraden \alpha:

                                       S\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_2O\; _{\textit{(l)}}\; \; \rightleftharpoons \; \; B\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}
ligevægtsmolariteter:      (1-α)cs                                          αcs                   αcs

ligevægtsloven

                            \frac{ [B] \cdot[H_3O^+] }{[S]}=K_s

                            \frac{\alpha ^2{c_{s}}^{2} }{(1-\alpha )c_s}=K_s

                            c_s\cdot \frac{\alpha ^2 }{1-\alpha }=K_s

Man sammenligner syrernes styrke i koncentrationen c_s=1\; M

hvoraf
                            \frac{\alpha ^2 }{1-\alpha }=\{K_s\}\; \; \; \; \; 0<\alpha <1         \{K_s\} er talværdien af K_s.

                            \frac{\alpha ^2 }{1-\alpha }=\{K_s\}

        Jo større \alpha desto større \{K_s\} og stærkere syre.

          


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2015 af mathon

        -\log(K_s)          det bemærkes, at -\log(K_s) er en aftagende funktion:
                                                            k_{s1}<k_{s2}\Rightarrow -\log(K_{s1})>-\log(K_{s2})
 

       Jo større \alpha desto mindre pK_s og stærkere syre.


Skriv et svar til: Syrestyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.