Matematik

Hældning og differentialkvotient

01. juni 2015 af mira4100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan forkarer man sammehængen mellem hældningstallet for en linear funktion og differentialkvotient?

Differentialkvotient er jo hældningen for tangenten til en graf, right? og tangenten er en linear funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2015 af peter lind

For en lineær funktion er differentialkorfficient lig med hældningen af linjen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2015 af mathon

Kurvesekantens grænselinje er tangenten i (x_o;f(x_o))

    hvorfor
                     \underset{h \to \infty}{\lim} \;\frac{ f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=f{\, }'(x_o)

som er grafens differentialkvotient identisk med tangentens hældningskoefficient a i (x_o;f(x_o)),
da både
                   f{\, }'(x_o)   og   a i y=ax+b  er hældningskoefficient for tangenten i (x_o;f(x_o)).
          


Svar #3
01. juni 2015 af mira4100 (Slettet)

Tak for det :) 


Skriv et svar til: Hældning og differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.