Matematik

Tangentligning

07. juni 2015 af StudyHard100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Cirklensligning: x^2+y^2-6x-6y-7=0

Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punkt (0;7) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2015 af peter lind

Find cirklens centrum C. Hvis punktet kaldes P kan du bruge at CP er normalvektor til tangenten


Svar #2
07. juni 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Altså jeg går i 1.g og har ikke lært det. Men jeg har dog forsøgt. Den kommer til at hedde: 

-3x+4y-28=0 

Kan det passe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2015 af SuneChr

# 2    Ja, det er tangentligningen i (0 ; 7) .


Svar #4
07. juni 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Tak for svaret SuneChr! 

I min formelsamling står formlen for tangentlinje: 

(x0-a)*(x-x0)+(y0-b)*(y-y0)=0

kan den bruges? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2015 af SuneChr

# 4
Ja, den brugte jeg også.
Alternativt kan man også anvende
(x0 - a)(x - a) + (y0 - b)(y - b) = r2     hvis man gerne vil have radius med.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2015 af mathon

(x0 - a)(x - a) + (y0 - b)(y - b) = r2     da radius skal med i udtrykket.


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.