Matematik

Binominalfordeling ? HJÆLP

09. juni 2015 af uopnålig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Har en opgave der lyder på:

Butikken har erfaring med 8% af onlinekøb retuneres, antag at i næste måned er der 200 køb online

1. beregn sandsynligheden for mere end 15 onlinekøb retuneres i den kommende måned. 

Kan simpelhent ikke så, hvordan jeg skal opskrive mine værdier ... føler mig dum -,-

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2015 af peter lind

Som du skriver i overskriften er det en binomialfordeling her med p=0,08 og n = 200. Du skal så finde P(X>15). Det kan slås op i CAS værktøjer, statistikprogrammer, regneark og lignende


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2015 af Soeffi

Fra http://stattrek.com/online-calculator/binomial.aspx. N (antal forsøg) = 200, p (sandsynlighed per forsøg) = 0.08 og k (antal successer) = 15. Sandsynligheden for mere end 15 successer er 0,54.


Svar #3
09. juni 2015 af uopnålig (Slettet)

Taaaaak for hjælpen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2015 af Therk

Du kan se det som at du skal udregne sandsynligheden for ikke at få færre end 15 onlinekøb. Du kan da udregne sandsynligheden for at få 0 køb, 1 køb, 2 køb, ... etc. op til 15 køb. Læg sandsynlighederne sammen og træk dem fra 1.

Hvis det siger dig noget som helst, så beregner du vha. #2:

P(X>15) = 1- \sum_{k = 0} ^{15} {200 \choose k} \, 0{,}08^k \, (1-0{,}08)^{200-k}


Skriv et svar til: Binominalfordeling ? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.