Matematik

Bestemme tal

13. juni 2015 af mkdkekm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvem kan hjælpe med følgende opgave hvad skal jeg gøre og hvordan

billede vedhæftet

Vedhæftet fil: ved ikke.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2015 af Toonwire


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2015 af Toonwire

Hvis tallet 2 skal være en rod i p(x) skal der gælde, at p(2)=0.

 -  Så skal du bare løse ligningen for a således, at dette kan lade sig gøre.


For at finde den anden rod, benyt evt. faktorisering af polynomiet:    (x-\dots)(x-\dots)
 


Svar #3
13. juni 2015 af mkdkekm (Slettet)

hvordan kommer ligningen til at se ud? Kan jo ikke løse den da jeg ikke ved hvordan den ser ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2015 af Toonwire

\\p(x)=x^2+ax+8~~\Rightarrow~~p(2)=2^2+a\cdot 2+8=0\\~\\ \text{Dvs. l\o s: }~~4+2a+8=0


Skriv et svar til: Bestemme tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.