Fysik

HJÆLP! Energiforhold???

14. juni 2015 af Chokolademuffins (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!
Jeg er igang med at lave dispostitioner til min fysik eksamen. 
Jeg har dette emne samt disse stikord..

Emne: Kernefysik

Stikord: Henfaldstyper, bevarelsessætninger, kernekort, halveringstid, energiforhold, e=mc^2

Er der nogen som kan hjælpe mig med de to sidste stikord? Hvad kan man snakke om? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2015 af peter lind

Når en kerne henfalder bliver der frigjort noget energi i form af kinetisk energi. Ifølge E =m*c2 giver det anledning til tab af masser. Henfaldsprodukterne vil derfor have lavere hvilemasse end den oprindelige kerne.

Der sker noget lignende ved fusion


Svar #2
14. juni 2015 af Chokolademuffins (Slettet)

Tak! Har desuden en anden disposition hvor overemnet er Kernefysik, vand som meoderator..

Kan du hjælpe med hvad jeg kan tale om der? Til stikordet E=m*c^2.. :)


Svar #3
14. juni 2015 af Chokolademuffins (Slettet)

Og også stikordet "fission"


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2015 af peter lind

fission er det jeg har omtalt i #1

jeg kan ikke se at E=m*c2 som moderator har noget som helst med vand som moderator at gøre


Skriv et svar til: HJÆLP! Energiforhold???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.