Matematik

Cirklens ligning

15. juni 2015 af larsen148 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har en opgave som lyder fom følgende:

"I et koordinatsystem i planen er en cirkel bestemt ved ligningen

x^2-4x+y^2+6y-3=0

Bestem cirklens radius og koordinatsættet til den centrum"

Mit sprøgsmål er så, hvorledes kan jeg omskrive den ligningen. så den passer med cirklens ligning og derved aflæse radius og centrum? Altså jeg er klar over, at den skal kvadratkompleteres, men er der én som kan gøre det trin for trin? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2015 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2015 af mathon

                       x^2-4x+y^2+6y-3=0

                       (x-2)^2-4+(y+3)^2-9-3=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2015 af mathon

generelt har
cirklen
                                x^2+2dx+y^2+2ey+f=0

centrum C(-d,-e) og radius r=\sqrt{d^{\, 2}+e^2-f}
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion. Indtast formel og Højreklik cirkel efterfulgt af: Undersøg grafer > Undersøg keglesnit > Centrum, Radius.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.