Fysik

Potentiel energi i et system med elastisk kraft

18. juni 2015 af LarveD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved, at den potentielle energi i et system med elastisk kraft er E=1/2*k*x^2 fra min formelsamling, men er der nogen, der kan give en forklaring på det? Hvordan blivet det udledt.

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2015 af mathon

Når elastikken opfylder
Hookes Lov \overrightarrow{F}_{elastik}=-k\cdot \overrightarrow{s}

Skal der for at strække elastikken stykket x
udføres arbejdet:
                                   A=\int_{0}^{x}k\cdot s\, \textup{d}s=\frac{1}{2}\cdot k\cdot \left [ s^2 \right ]_{0}^{x}=\Delta E_{pot}

                                    \Delta E_{pot}=\frac{1}{2}\cdot k\cdot x^2

                              
                           
                                      


Svar #2
18. juni 2015 af LarveD (Slettet)

Tusind tak, det var lige det jeg skulle bruge!


Skriv et svar til: Potentiel energi i et system med elastisk kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.