Matematik

Ligninger med numerisk tegn

12. august 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Jeg er ved at læse om ligninger med numerisk tegn. Min lærebog oplyser ikke meget information omkring emnet og undre mig derfor over bogens eksempler.

Hvorfor er x større eller lig med -1 det samme som at x er større eller lig med 0 ?

* Billed vedhæftet.

Vedhæftet fil: Billede.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2015 af mathon

               x+1\geq 0\Leftrightarrow x\geq -1            efter subtraktion af 1 på begge sider af ulighedstegnet.

               x+1< 0\Leftrightarrow x< -1            efter subtraktion af 1 på begge sider af ulighedstegnet. 


Svar #2
12. august 2015 af RasmusEu (Slettet)

Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2015 af Soeffi

#0.

Ix+1I = 5 kan også løses ved at sige, at udtrykket inden for numerisk-tegnene skal være ± 5, dvs:

Ix+1I = 5 ⇔ x + 1 = ± 5 ⇔ x = ± 5 - 1 ⇔ x = 4 eller x = - 6.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2015 af mette48 (Slettet)

I teksten skriver du

hvorfor er x større eller lig med -1 det samme som at x er større eller lig med 0      x≥-1 ⇔x≥0

dette er ikke rigtigt og det er heller ikke det der står i din opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2015 af YesMe (Slettet)

Til "Min lærebog oplyser ikke meget information omkring emnet og undre mig derfor over bogens eksempler."

Det er vigtigt, at du ved          

       |y| = -y,     hvis y < 0 dvs. hvis y er negativ, og

       |y| = y,      hvis y ≥ 0 dvs. hvis y er positiv (inklusiv 0).

For eksempel: Hvis y = -3 (negativ), så er |y| = |-3| = -(-3) = 3. Hvis y = 10 (positiv), så er |y| = |10| = 10.

Til "Eksempel 2.16"

Hvis du skal løse ligningen |x + 1| = 5, skal du huske først, at

       |x + 1| = -(x + 1),    hvis x + 1 < 0, dvs. hvis x < -1

       |x + 1| = x + 1,       hvis x + 1 ≥ 0, dvs. hvis x ≥ -1.

Nu kan du vise det mere generelt:

   Hvis x < -1, har vi

       |x + 1| = 5, dvs. -(x + 1) = 5, dvs. x = -6. (Bemærk at x = -6 < -1, hvilket passer!)

   Hvis x ≥ -1, har vi

       |x + 1| = 5, dvs. x + 1 = 5, dvs. x = 4. (Bemærk at x = 4 ≥ -1, hvilket passer!).


Skriv et svar til: Ligninger med numerisk tegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.