Matematik

Reduktion af brøker med variabler

14. august 2015 af EO1567 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan reducerer jeg udtrykket:

2a+a^2

----------(brøkstreg)

3a

Er resultatet ikke 

a+2

-------(brøkstreg)

3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2015 af hesch (Slettet)

Jo, da.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2015 af AskTheAfghan

Resultatet er korrekt, men du har ikke vist hvordan.

Bemærk at tælleren kan omskrives til

(2a + a2) = a(2 + a). Derfor

(2a + a2)/3a = a(2 + a)/3a = 2 + a/3


Skriv et svar til: Reduktion af brøker med variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.