Matematik

Find ligningen?

15. august 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg står med en opgave, som jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal løse :/

Opgaven lyder: 
Find ligningen for den rette linje gennem A(-2,-1) og B(6,1).
Ligger punktet (3,1/4) på linjen?

Any help? Hvilken type opgaver er der overhovedet tale om? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2015 af Toonwire

Jeg tror du vil kunne klassificere opgaven som en af typen "linjens ligning" eller lign.

Angående løsningen:
Start med at finde netop linjens ligning. Altså den linje der går gennem de to punkter A og B.
Denne linje vil være lineær (kun to punkter), dvs. på formen  y=ax+b

Når du har fundet denne ligning kan du passende prøve at se om punktet \begin{matrix}\left(3,\frac{1}{4}\right) \end{matrix} passer ind i ligningen og gør den sand. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2015 af AskTheAfghan

En linje er lineært, så drejer det sig om en lineær funktion (aka linjens ligning).


Svar #3
15. august 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Jeg fik ligningen til: y = 0.25x-0.5 
men hvordan finder jeg ud af, om punktet (3;0.25) ligger på punktet eller ej? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2015 af Isabella11

Det gør du ved at indsætte x- og y-koordinaten på henholdsvis x og y i ligningen og ser om der står det samme på begge sider af lighedstegnet. Gør der det ligger punktet på linjen


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2015 af AskTheAfghan

#3     Tjek om y = .... = 0.25, hvis x = 3.


Skriv et svar til: Find ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.