Fysik

Varmekapacitet

16. august 2015 af Duderheji (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med nedestående opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af Heptan

Brug formlen

ΔE = c · m · Δt

Væskens varmekapacitet C aflæses som grafens hældning.

c-værdien findes ved at dividere med massen. c = C/m


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2015 af mathon

Foretag lineær regression på dine DATA,
som vil give:
                               \Delta E=\mathbf{\color{Red} C}\cdot \Delta T

her er
                                C=m\cdot c
            \Updownarrow
                                 c=\frac{C}{1{,}20\; kg}


Svar #3
16. august 2015 af Duderheji (Slettet)

Jeg får varmekapaciteten til at være 2915?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2015 af mathon

               \Delta E=\mathbf{\color{Red} 2916}\cdot \Delta T-0{,}19

her er
                                2916\; \frac{J}{K}=(1{,}2\; kg)\cdot c
            \Updownarrow
                                 c=\frac{2916\; \frac{J}{K}}{1{,}20\; kg}=2430\; \frac{J}{kg\cdot K}


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.