Matematik

Vektorer

16. august 2015 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til et regnestykke med vektorer.

Der er blevet opgivet 3 vektorer: a= 5 over 1, b= 2 over 4 og c= -2 over 3.

Jeg skal finde s og f, når c = s * a + t * b

Hvordan regnes dette ud i hånden?

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af mathon

                s\cdot \begin{pmatrix} 5\\1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\\3 \end{pmatrix}
hvoraf
                5s+2t=-2
                s+4t=3                     (s og t bliver ikke hele tal)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.