Matematik

Mat A - stamfunktion

16. august 2015 af Didrick (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Denne opgave driller lidt: Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=2x-10 der har linjen med ligningen y=3 som tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af mathon

               F(x)=x^2-10x+k


Svar #2
16. august 2015 af Didrick (Slettet)

Men nu har du vel bare regnet stamfunktionen helt normalt? Hvordan får jeg den til at have linje med tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2015 af mathon

                            tangenten y=3=\mathbf{\color{Red} 0}x+3
dvs
                f(x)=2x-10=\mathbf{\color{Red} 0}

                                x-5=0

                                x=5
røringspunktet (5,3) ligger på grafen for F(x)=y=x^2-10x+k
dvs
                        3=5^2-2\cdot 5+\mathbf{\color{Blue} k}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2015 af Soeffi

CAS.


Svar #5
16. august 2015 af Didrick (Slettet)

Hvor kommer dit -2 fra i sidste sætning, Mathon? Burde den ikke hedde -10?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. august 2015 af mathon

korrektion af tastefejl:

                        3=5^2-10\cdot 5+\mathbf{\color{Blue} k}


Svar #7
16. august 2015 af Didrick (Slettet)

Godt nok, nu giver det mening - jeg takker! 


Skriv et svar til: Mat A - stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.