Matematik

isoler nævneren

19. august 2015 af tim293 (Slettet) - Niveau: C-niveau

{\frac{6}{d}}{} = 24

hvordan isolerer jeg d?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2015 af peter lind

1. Gang ligningen med d

2. divider resultatet med 24


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2015 af SuneChr

Alternativt til # 1
\frac{6}{d}=24\: \Leftrightarrow \: \frac{6}{d}=\frac{24}{1}\: \Leftrightarrow \frac{6}{24}=\frac{d}{1}
Har man to brøker lig med hinanden, må man bytte den enes tæller med den andens nævner.


Svar #3
20. august 2015 af tim293 (Slettet)

jeg kan ikke gange ligningen med d, da jeg i teorien ikke ved hvad d er.....!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2015 af Toonwire

#3

Sagtens,

Da du ikke har fået oplyst noget angående d, må der antages at d \neq0. Så må du godt gange med d.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2015 af SuneChr

# 3
d skal isoleres, og først da, ved man, hvad d er.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2015 af AskTheAfghan

Hvis du blot husker reglen, hvis a/b = c/d, så gælder b/a = c/d (forudsat at nævnerne skal være ≠ 0).

Derfor, hvis 6/d = 24/1, så gælder d/6 = 1/24. Derfra kan du isolere værdien d.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2015 af mathon

                    {\frac{6}{d}}{} = 24       divider på begge sider med 6

                    {\frac{1}{d}}{} = 4

                    d=\frac{1}{4}


Skriv et svar til: isoler nævneren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.