Matematik

Statistik

20. august 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med disse to statistik opgaver. Jeg er så ked af at jeg ikke fulgte med i klasse, da vi havde haft om statistik, og håber derfor i kan forklare mig det. Opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2015 af Stats

a. 

Hvad tror du, der er populationen, og hvad tror du der er din stikprøve?

Dertil, hvad ville din nulhypotese være?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Kan det passe at den nederste er en stikprøve og den øverste er en population? Og hvordan opstiller jeg en nulhypotese?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2015 af Stats

Den øverste ikke en population... Den nederste er en stikprøve (det er den øverste sandsynligvis også)

Eksempelvis, så hvis man skulle lave en undersøgelse om katte ejere går til dyrlæge mere end én gang om året, så vil man tage en stikprøve..

Hvem tager du stikprøven fra? Det gør du fra populationen. Hvis du spørger alle katte ejer, så vil du ikke have en stikprøve, fordi du har spurgt hele populationen. Dette kaldes for i stedet for fakta.

Det vil være ekstremt tidskrævende, at man skal spørge en hel population (hvis ikke umuligt), og derfor vil man helst tage en stikprøve. (stikprøve = en "lille" del fra populationen).
-----
Hvad tror du nu, der er populationen?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hvorfor bliver jeg så spurgt om at forklare hvad der er population i det øverste?


Svar #7
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Okay vent lige


Svar #8
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Populationen må da være de danske husstande?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2015 af Stats

Ja og nej... Er den gamle mand, der ikke har internet med i populationen? - Du er tæt på :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Nej, de har vel kun spurgt alle de danske hustande som har internet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2015 af Stats

#10 - Korrekt :-)

Lav dernæst en hypotese... (Kaldes nulhypotesen)

Hypotesen skal handle om det, som opgaven vil have svar på...

Det kunne være. Har tallene ændret sig over årerne?.. Da kunne din nulhypotese være:
H0: Tallende har ikke ændret sig over årerne... 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #12
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Nåårh ej tak for hjælpen, nu forstår jeg den første del!!!!


Svar #13
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Vil du også hjælpe mig med den næste del, hvor jeg skal undersøge på 5% signifkikansniveau?


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. august 2015 af Stats

Du skal nu beregne de forventede hyppigheder. 

Summen af de adspurgte var 800 stk.

Fra forrige år, da havde man 38% som anvendte ADSL

Dvs. at man burde forvente, at der er; 38 % · 800 = 304 igen i år, hvis den ikke har ændret sig...

Gør det med dem alle..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. august 2015 af SuneChr

Der skal laves en χ2 test, på signifikansniveau 5%, om nulhypotesen, H0 :
"Internetadgangen i danske husstande har ikke ændret sig siden 2010" kan holde.


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. august 2015 af Stats

Dernæst anvender du formlen

\chi ^2=\sum_{i=1}^{n}\frac{(Obs_i-Forv_i)^2}{Forv_i}

Dvs. Den første ADSL vil blive til (300 - 304)2/304 + (de næste hyppigheder.) + ...

#0 som #15 siger, χ2 goodness of fit test (GOF - test)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #17
20. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Okay jeg prøver mig frem og tusind tak for hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. august 2015 af Stats

Se evt. nedenstående link som giver en god forklaring

https://www.youtube.com/watch?v=2Guik7_nx_w

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. august 2015 af SuneChr

# 17
Du skal jo ikke bare prøve dig frem men vide, hvad du skal gøre.
Skemaet har 5 kategorier. Antal frihedsgrader er dermed 5 - 1 = 4
Med et signifikansniveau på 5 % og 4 frihedsgrader er den kritiske værdi 9,49 (slås op i en tabel)
Benyt nu sumformlen # 16. H0 antages, hvis denne sum er mindre end 9,49. I modsat fald forkastes H0
og den alternative hypotese H1 antages: "Internetadgangen i danske husstande har ændret sig siden 2010"


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.