Matematik

bestem a, b og c

24. august 2015 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har forhåbentlig den sidste opgave, hvor jeg til at starte med har et bud. Jeg har vedhæftet opgaven.

Mit bud er følgende:

f=lineær + g=potens

Når vi går 1 ud på x-aksen, så må a være 0,5. Er det rigtigt? Og jeg har ingen idé med b og c.

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af Kasperx (Slettet)

Funktionen for f er en lineær sammenhæng, b er begyndelsesværdien(Skæring med andenaksen). a står for hældningskoefficenten, den fortæller os hvor mange "x" tern der skal til for funktionen vokser/aftager et "y" tern. I dette tilfælde kan jeg fortælle dig at den er aftagende.

Funktionen for g er en potenssammenhæng, vi aflæser konstanten c ved x = 1 fordi at c*0^2 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a skal være -0,5. b er skæringen med y-aksen, så den er 4. c kan du fx finde ud fra g(2) = 2  => 2 = c*22  => c = 1/2.


Skriv et svar til: bestem a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.