Matematik

Differentiation

30. august 2015 af Mørten - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til opgave nummer 2, på det billede jeg har vedhæftet. Forstår ikke lige hvad man skal gøre, håber nogen kan forklare det.

Den lyder "Forklar hvorfor f'(x)=0 i toppunktet.

Vedhæftet fil: Capture.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af Stats

Capture.JPG

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af Stats

Hvad udtrykker f'(x) ?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
30. august 2015 af Mørten

f'(x)=2x+4 vil jeg mene ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2015 af mathon

Hvad er sammenhængen mellem tangentens hældningskoefficient i et givet punkt og differentialkvotienten i samme punkt?

dvs
         Hvad er sammenhængen mellem a i tangentligningen   y_o=ax_o+b   og   f{\, }'(x_o)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2015 af mathon

 f{\, }'(x)=2x+4   er korrekt.

Hvilken hældningskoefficient har tangenten i parablens toppunkt uanset parablens grenretning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2015 af Stats

#3

Det er korrekt..

Men hvad udtrykker f'(x) ? Hvilken betydning har f'(x)? Du kan se hintet i #4

Ellers, så kig i din lærerbog og find ud af, hvad f'(x) betyder

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.