Matematik

Ligninger med brøker

01. september 2015 af narg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med ligninger - bl.a. denne; 13/3 + x = -15/2 

Jeg har hørt noget om at man skal gange over kors, men jeg kan ingen sammenhæng finde.

Er der nogen der kan regne denne ud med mellemregninger, eller forklare en metode jeg kan bruge når jeg skal regne lignende ligninger ud? 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af mathon

              \left( \frac{13}{3}+x\right)=\frac{-15}{2}          multiplicer med 6 på begge sider.


Svar #2
01. september 2015 af narg (Slettet)

Tak !


Skriv et svar til: Ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.