Matematik

Brøker - Haster!

01. september 2015 af Peter74 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

3:3a/ 4:8 

Jeg får mit resultat til 3/2, men facit siger 2/a. Hvordan kan det være? - Og, hvordan skal man regne med bogstavet a i denne sammenhæng?

På forhånd mange tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af StoreNord

a kan da ikke forsvinde!

Er opgaven \frac{3}{3*a^{2}}divideret\; med\! \frac{4}{8}

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte:

\frac{3}{3*a^{2}} /\! \frac{4}{8}=\frac{3}{3*a^{2}}*\frac{8}{4}=\frac{2}{a^{2}}

Har jeg ret?


Svar #2
01. september 2015 af Peter74 (Slettet)

Hvordan løses den så? :S


Svar #3
02. september 2015 af Peter74 (Slettet)

Det er 141 (g)

Vedhæftet fil:mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2015 af StoreNord

Er du sikker på at du har brug for hjælp?


Svar #5
02. september 2015 af Peter74 (Slettet)

altså jeg forstår godt, hvordan 3 * 8 bliver til 2, men 3 * a^2 - hvordan kan den bare blive til a^2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2015 af StoreNord

\frac{3}{3*a^{2}} /\! \frac{4}{8}=\frac{3}{3*a^{2}}*\frac{8}{4}=\frac{2}{a^{2}}

Når man som her ganger 2 brøker med hinanden, er det ligesom at skrive:

\frac{3*8}{3*a^{2}*4}

Gangetegnet bliver ligesom splittet af den lange brøkstreg.

Hvad mente du forresten med

#3

Det er 141 (g)                 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2015 af mathon

                           \frac{\frac{3}{3a^2}}{\frac{4}{8}}=\frac{\frac{1}{a^2}}{\frac{1}{2}}=\frac{\frac{2}{a^2}}{1}=\frac{2}{a^2 }


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

I opgaveteksten står der

\frac{3a}{4}:\frac{3a^{2}}{8} = \frac{3 a \cdot 8}{4 \cdot 3 a^{2}} } = \frac{2}{a}

Først erstattes divisionen (:) med en multiplikation med den omvendte brøk. Derefter forkortes med 3a og 4.


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

#6

Trådstarter har vedhæftet en serie opgaver, hvor den ene har nummer 141 med delopgave g.


Skriv et svar til: Brøker - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.