Matematik

Vektor

03. september 2015 af C6991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved

a=(t/t+1) og b=(-t/t+1)

hvor t er et tal.

a) Bestem for t = 2 arealet af det parallellogram, der udspændes af vektorerne

a og b .

b)  Bestem for t = 2 koordinatsættet til projektionen af b på a .

c)  Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60 grader. 

En der kan hjælpe mig med a, b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2015 af Stats

a)

Indsæt t = 2 i vektorerne a og b. Udregn derefter skalarproduktet.

b)

Indsæt igen t = 2 i vektorerne a og b.
Udregn derefter kvotienten mellem skalarproduktet (som du fandt i opg a.) og |a|2, hvor du derefter multiplicere det funde tal med vektor a.

c.

Udnyt at:
ab = |a|·|b|·cos(v) ⇔ v = arccos( a•b / [|a|·|b|] )

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2015 af Stats

I a)

a skal være tværvektoren.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
03. september 2015 af C6991 (Slettet)

forstår ikke hvordan jeg skal lave c, har lavet de 2 andre? 
Kan du vise mig hvordan jeg skal gøre?


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.