Matematik

Hvordan regner man sådan én?

10. september 2015 af Mawias (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for lidt hjælp. Jeg er ved at lave lektier, men kan ikke finde ud af at lave denne. Hvordan gør man?

5(-a-b)-6(-2a+b+5)-(a-2b-6)*5


Svar #1
10. september 2015 af Mawias (Slettet)

Den skal reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

5(-a - b) -6(-2a + b + 5) - (a - 2b - 6)*5 =

(-5a - 5b) - (-12a + 6b + 30) - (5a - 10b - 30) =

-5a - 5b + 12a - 6b - 30 - 5a + 10b + 30 =

2a - b


Skriv et svar til: Hvordan regner man sådan én?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.