Matematik

bestem tallene a og b

13. september 2015 af mariechr1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er af typen f(x)=b*x^1 , og der gælder, f(2) =4 og  f (4) =64 
 Bestem tallene a og b.  
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af StoreNord

x1 er det samme som x


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2015 af Stats

#1

Tænker at det skal være: f(x)=b·xa

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
13. september 2015 af mariechr1998 (Slettet)

den skal også hede f(x)=b*x^a


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2015 af Stats

#0

a = x2 - x1√(y2 / y1)

b = y1·a-x1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
13. september 2015 af mariechr1998 (Slettet)

altså jeg skulle kunne løse den uden hjælpemidler  


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2015 af mathon

                               y2/y1 = (x2/x1)a

                                       64/4 = (4/2)a

                                       16 = 2a

                                        24 = 2a

                                        a = 4

                       f(x) = b·x4

Beregn selv b.


Skriv et svar til: bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.