Matematik

plan i rummet

14. september 2015 af abrar1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har lige svært ved opgave 1 jeg har dog kun lavet del a 

kan i hjælpe mig videre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af peter lind

Brug at OA×OB er normalvektor til planen


Svar #2
14. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

er det til del b ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af peter lind

ja


Svar #4
14. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

hvad skal jeg gøre ved ligningen ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2015 af peter lind

Hvis n er en normalvektor til planen, x0 er stedvektoren til et kendt punkt i planen og x er stedvektoren til et vilkårligt punkt i planen gælder  (x-x0) = 0


Svar #6
14. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

OA×OB er (-2 6 1 )

skal jeg indsætte den i den oplyste ligning så det er en bestemt ligning for a?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2015 af peter lind

ja


Svar #8
14. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

det har jeg gjordt og det giver 0 så det er korekt .? 

hvad med c?


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. september 2015 af peter lind

#8 Det skal give en ligning i x, y og z så hvad mener du med at det giver 0?

c) Der findes en formel for afstanden fra et punkt til en plan. Den må stå i din formelsamling


Svar #10
14. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

b) ligningen bliver 2*(-2)+6-2*1=0 

c) jeg har fundet formlen dist(P,α)=||a⋅x1+b⋅y1+c⋅z1+d||a2+b2+c2√

men hvor er min d ..? 

forresten tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. september 2015 af peter lind

b er forkert. Det skal som nævnt blive en ligning i x, y og z. Jeg kan ikke se hvad du har gjort.

c  når der ikke står noget d i den aktuelle ligning betyder det at d=0


Svar #12
14. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

der er angivet en ligning 2x+y-2z=0 

og du sagde at jeg skulle finde 0A X 0B og det blev (-2 6 1) som skulle ind i ligningen i stedet for x y z ? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. september 2015 af peter lind

Nej se #5. Jeg sagde at OA×OB  er en normalvektor til planen samt at hvis n er en normalvektor for planen, x er en stedvektor  for et vilkårligt punkt i planen og x0  er et kendt punkt i planen gælder der (x-x0)=0 Du kan vælge x0 til at være stedkoordinaten for et af de kendte punkter. Det er sådan set ligegyldig hvilken punkt men det nemeste vil være O


Svar #14
15. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

oki jeg prøver lige igen. 


Svar #15
15. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

b) jeg har læst din kommentar flere gang igennem. så nu har jeg gjordt som følgende:

fundet en normail vektor 0A X 0B som blev (-2, 6, 1)

og så har jeg valgt O (0, 0, 0) som min punkt 

derefter har jeg prikket dem vektor pop * normail vektor = a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) =0  ⇔ -2(x-0)+6(y-0)+1(z-0)

⇔ -2x+6y+z=0 

er det korrekt ?


Brugbart svar (1)

Svar #16
15. september 2015 af peter lind

ja


Svar #17
16. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

c) jeg ved at jeg skal finde en normail vektor men jeg har jo kun en punkt og en ligning som tanget. hvad skal jeg starte med ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. september 2015 af peter lind

Du skal ikke finde nogen normalvektor. Du har selv angivet afstandsformlen, du skal bruge, i #10


Svar #19
17. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

undskyld jeg mente d )


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. september 2015 af peter lind

Du kender kuglens centrum C. Radius har du fundet i spørgsmål c


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.