Matematik

Vektor og plangeometri

17. september 2015 af Jørgensen1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To linier l og m er givet ved

l: x-2y=5 og m: (x,y) = (1,3) + t * (-1,2)

a) Bestem l's vinkler med koordinatakserne.

b) Bestem m's vinkler med koordinatakserne.

c) Bestem den spidse vinkel mellem l og m

En der kan "kick-starte" mig, fordi jeg er virkelig på barbund her..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

a) Du skal bruge tan(v) = a, hvor v er vinklen mellem linien og x-aksen, og a er hældningskoefficienten for linien. så

v = tan-1 (a)


Skriv et svar til: Vektor og plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.