Matematik

ligning for cirkel

18. september 2015 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

vi er lige begyndt på at indblande cirkler i vektorregningen (2D), og jeg kunne godt bruge lidt hjælp til den vedhæftede opgave. En der kan hjælpe?

mvh,
Mogensen

Vedhæftet fil: cirkel.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2015 af mathon

Radius beregnes af
                                     r=\sqrt{(2-1)^2+(4-2)^2}
                                      

  Cirkelligning:
                                     (x-1)^2+(y-2)^2=r^2


Svar #2
18. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

\small (x-1)^2+(y-2)^2=\sqrt{5}

er det facit?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2015 af mathon

Nej men næsten…


Svar #4
18. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

Hmm...


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2015 af StoreNord

Radius er jo       \sqrt{5}, så højre-siden bliver  \sqrt{5}^{2}.     


Skriv et svar til: ligning for cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.