Matematik

Afstanden mellem punkt og linje

20. september 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er det nogen der ved, hvordan jeg finder afstanden mellem en lineær linje og et punkt? Er der en bestemt formel? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2015 af peter lind

Den formel må stå i din bog

Hvis linjen har ligningen a*x+b*y+c = 0 og punktets koordinater er (x0, y0) er afstanden

|a*x0+b*y0+c|/kvrod(a2+b2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2015 af mathon

eller når linjen er på cartesisk normalform og punktet er (x_o,y_o)

                         y=ax+b

                 dist(P(x_o,y_o),l)=\frac{\left |a\cdot x_o-y_o+b \right |}{\sqrt{a^2+1}}

     


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2015 af mathon


Skriv et svar til: Afstanden mellem punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.