Matematik

Forkortelse af brøker

22. september 2015 af Malik2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har 4 opgaver som skal forkortes og de ser sådan her ud

60*a^2*b / 75*b^2*a

125*x^5*y^4*z^3/50*x^3*y^4*z^5

a^4*5*b^3*c*22/2*b^2*c^2*25*a

130*p^2*q*525/50*q^3*p^3*39

Hvordan kan disse opgaver forkortes? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2015 af mathon

                \frac{60a^2b}{75ab^2}=\frac{15 ab \cdot 4a}{15ab\cdot 5b}=\frac{4a}{5b}


Svar #2
22. september 2015 af Malik2 (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2015 af mathon

             \frac{125\cdot x^5\cdot y^4\cdot z^3}{50x^3\cdot y^4\cdot z^5}=\frac{25x^3y^4z^3\cdot 5x^2}{25x^3y^4z^3\cdot 2z^2}=\frac{5x^2}{2z^2}


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2015 af mette48 (Slettet)

a4*5*b3*c*22 / 2*b2*c2*25*a

a4*b3*c*5*22 / a*b2*c2*25*2  forkort med a, b2,c, 5 og 2


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2015 af mathon

         \frac{130\cdot p^2\cdot q\cdot 525}{50\cdot q^3\cdot p^3\cdot 39 }=\frac{2\cdot 3\cdot 5^3\cdot 7\cdot 13\cdot p^2\cdot q}{2\cdot 3\cdot 5^2\cdot 13\cdot p^3\cdot q^3}=\frac{\left (2\cdot 3\cdot 5^2\cdot 13\cdot p^2q \right )\cdot 5\cdot 7}{\left (2\cdot 3\cdot 5^2\cdot 13\cdot p^2q \right )\cdot pq^2 }=\frac{35}{pq^2}


Skriv et svar til: Forkortelse af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.