Matematik

Lineær sammenhæng/matematik

27. september 2015 af XXKA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er igang med en aflevering. Ville spørge om nogle kunne hjælpe med dette spørgsmål. Tak på forhånd.

Antallet af danskere, der blev dræbt i trafikkenpr. år kan i perioden 1977-2001 beskrives ved sammenhængen y= -16x + 840

hvor y er antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr. år, og x er antallet år efter 1977.

a. Gør rede for, hvad tallene, -16 og 840 fortæller om antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr. år i perioden 1977- 2001.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af ElMalek (Slettet)

-16 er hældningskoefficienten (a) . Vi forstår altså, at for hvert år efter 1977 bliver 16 personer færre dræbt i trafikken. 840 er konstantleddet/begyndelsesværdien (b), og fortæller altså at ved x=0, blev der dræbt 840 personer i trafikken. Ved x=0 forstås, nul år efter 1977, altså blot i år 1977.


Svar #2
27. september 2015 af XXKA (Slettet)

Tusind tak JR10 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Så lidt.

//Afwan. 


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng/matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.