Matematik

Andengradsligning

02. oktober 2015 af stenkasteren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har denne andengradsligning, som jeg har lidt svært ved. Jeg kan ikke finde konstanterne a, b og c på den? 

y2+16=8y 

3s=2s2+1

og den her:

(1/2)t^2 +3t=0

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af PeterValberg

den første:   a = 1, b = -8, c = 16

y2 + 16 = 8y
1y2 - 8y + 16 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af mathon

   2s2 + (-3)s + 1 = 0

............

   \frac{1}{2}t(t+6)=0


Svar #3
02. oktober 2015 af stenkasteren (Slettet)

Den første giver x = -4

Ved nummer to er den x = 1 V 0.5

Kan du uddybe hvad du har gjort ved nummer 3, forstår det ikke helt her?

 Kan det passe at diskriminanten i denne ligning: (x^2)+7+2x=0 er 41? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2015 af mathon

        x^2+2x+7=0

                      d=2^2-4\cdot 1\cdot 7<0


Svar #5
02. oktober 2015 af stenkasteren (Slettet)

Hvad med dit svar ved #2 kan du uddybe hvad du har gjort ligningen der indeholder t ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2015 af mathon

                 \frac{1}{2}t\cdot (t+6)=0        brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2015 af mathon

alternativt
                   \frac{1}{2 }t^2+3t+0=0

                           d=3^2-4\cdot \frac{1}{2}\cdot 0


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.