Matematik

Trigonometri

03. oktober 2015 af 09xcc (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej
Jeg har en trekant hvor jeg kender vinklen A= 21, vinklen B= 69 og vinkel C= 90 herudover kender jeg længden b = 334. Jeg skal nu vise at længden a er 128. Nogen ideer til hvordan jeg kommer igang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

tan(A) = a/b  <=> a = b*tan(A)

eller

tan(B) = b/a  <=> a = b/tan(B)

eller vha. sinusrelationen

a/sin(A) = b/sin(B)  <=> a = b*sin(A)/sin(B)

Er det en 9. klassesopgave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

a=\frac{sin(A)*b}{sin(B)} = \frac{sin(21^{\circ})*334}{sin(69^{\circ})} = 128.21


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.