Fysik

opdrift

03. oktober 2015 af Gadelina (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kugle flyder i et kar med vand. Kuglen har en diameter på 15 cm, og en masse på 95,6 g.

- Bestemmelse af rumfanget af den fortrængte væskemængde.

- Hvor dybt nede i vandet befinder kuglens laveste punkt sig?

Er der nogen der kan hjælpe. Det er meget vigtigt ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af mathon

      V_{kuglekalot}=\frac{\pi }{3}h^2(3r-h)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Archimedes' lov:

Fopdrift = g*mfortrængt væske

Vi har, at der er balance mellem opdrift og tyngdekraft.

Ftyngde = Fopdrift  <=>

mkugle*g = g*ρvand*Vvand  <=>

Vvand = mkuglevand

Vvand = 95,6 g/ 1 g/cm3 = 95,6 cm3

Rumfang af en kuglekalot:

V = πh2/3 (3r - h) 

Hvis man indsætter r = 15 og V = 95,6, får man h = 1,45 cm

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2015 af mathon

      V_{kuglekalot}=\frac{\pi }{3}\cdot h^2\cdot (3r-h)

Opdrift for det flydende legeme:
                            F_{op}=V_{under}\cdot \left (1000\; \frac{kg}{m^3} \right ) \cdot g=(0{,0956\; kg})\cdot g

                            V_{under}\cdot \left (1000\; \frac{kg}{m^3} \right ) =(0{,0956\; kg})

                            V_{under} =\frac{0{,}0956\; kg}{1000\; \frac{kg}{m^3}}=9{,}56\cdot 10^{-5}\; m^3=95{,}6\; cm^3

 hvoraf
                            V_{kuglekalot}=\frac{\pi }{3}\cdot h^2\cdot (3r-h)=95{,}6\; cm^3           

                            \frac{\pi }{3}\cdot h^2\cdot (3\cdot (15\; cm)-h)=95{,}6\; cm^3\; \; \; 0<h<15

                                                    


Svar #4
05. oktober 2015 af Gadelina (Slettet)

Er det her ikke rigtig :

Massen af genstanden er den samme som den massen af det fortrængte. 
Da polystyrenkuglen har massen 95,6 g fortrænger den 95,6 cm3 vand.


Svar #5
05. oktober 2015 af Gadelina (Slettet)

Mange tak :-) I got it !


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.